اولگ اسکریپوچکا فرمانده ناو سایوز-۱۵ و یکی از خدمه گروه شصت و دوم اعزامی به ایستگاه فضایی بینالمللی که قرار است ۲۰ سپتامبر راهی ایستگاه فضایی بینالمللی شود، همچنین سرگئی ریژکف، جانشین و عضو گروه علی البدل این پرواز، دوره آموزشی کار با لباس فضایی "اورلان" و راهپیمایی فضایی را با موفقیت به پایان رساندند و نمره قبولی گرفتند.
به گزارش ایسنا؛ راهپیمایی فضایی، همیشه گام نهادن به دنیایی ناشناخته است. بنابراین کاشفان جهان ماورای جو زمین، برای فعالیتهای "برون مرزی" باید در روی زمین کاملاً آماده شوند. یکی از برنامههای آموزشی و تمرینی که تمامی فضانوردان روسیه باید طی کنند به دست آوردن مهارتهای لازم در راهپیمایی فضایی است. زیرا عملا طی مدت اقامت در ایستگاه فضایی بینالمللی برای عملیاتی مانند تعمیر سامانههای بیرونی ایستگاه، جابجایی برخی دستگاهها، جابجایی نمونههای آزمایشی و یا برداشتن آنها، به خروج از ایستگاه فضایی نیاز است.
کیهان نوردان این دوره آموزشی را براساس دستورالعملی که طی سالها تجربه طی راهپیماییهای فضایی به دست آمده با شبیهسازی به نام "ویخد-۲" در مرکز آموزش فضانوردان واقع در شهرک ستارهای طی میکنند.
آموزش عملیات راهپیمایی در شبیه ساز ویخد-۲ به این ترتیب انجام میشود که فضانورد، تحت نظارت آموزشگران، نخست باید مراحل مختلف پوشیدن لباس که شامل دو مرحله است را انجام دهد. در گام اول پوشیدن لباسی سرتاسری است که در بافت آن لولههای بسیار ظریفی وجود دارد. این لوله به مخزن آبی وصل میشوند و در جریان راهپیمایی با حفظ دمای مناسب، از تعرق فضانوردان جلوگیری میکنند و دمای داخل لباس اصلی را متعادل نگاه میدارند.
بعد از پوشیدن "لباس زیر"، فضانورد وارد لباس اورلان میشود که برای راهپیمایی در فضا ساخته شده است. پس از استقرار کامل در لباس، بوسیله یک اهرم قفل شونده، فضانورد دریچه ورودی را میبندد. از این لحظه، ارتباط او با بیرون از اورلان از طریق کابلهایی صورت میگیرد که تنها رابط صوتی او و مرکز هدایت پرواز و تامین کننده انرژی مورد نیاز سامانههای لباس هستند.
در تمرین و آموزش ویخد-۲، فضانورد باید مراحل باز کردن دریچه راهپیمایی فضایی، ورود به فضای آزاد و سپس بازگشت به داخل ایستگاه و بستن دریچه، همچنین خروج از لباس فضایی اورلان را انجام دهد. طی این عملیات، فضانورد با استفاده از کابلهای ویژه، به گونهای آویزان است که حالتی شبیه راهپیمایی را پیدا کند و زیر پایش چیزی برای اتکا نداشته باشد. گرچه این عملیات در فضا میتواند شش ساعت یا بیشتر طول بکشد، اما در روند آموزش آنقدر طولانی نیست و فضانوردان تنها دو مرحله خروج و ورود مجدد به ایستگاه را باید تمرین کنند.
انتهای پیام
.: Weblog Themes By Pichak :.